Naptár

Szeptember 18-án újra visszatértünk a Bajza József emléktúrára, Rózsaszentmártonba. A túraidény rossz idővel indult. Reménykedtünk, hogy a 3 napja hulló csapadék legalább szombaton eláll, de tévedtünk. Így nemcsak az átázott talajjal, hanem a szitáló csapadékkal is meg kellett birkóznunk. A szülőkkel és középiskolás tekergőkkel kiegészülve így is 26-an jelentkeztünk a rajtnál. Aznap az összes túrázó 80 %-át a Turaiak alkották, el is nyertük a legnagyobb csapatnak járó kupát.

Csúszkáltunk, estünk lejtőnek felfelé és lejtőnek lefelé haladva is. Útközben beszéltük, hogyha a tévében látnánk, az esőben, sárban kutyagoló embereket, akkor megkérdőjeleznénk elmebeli józanságukat, miért nem maradnak ezek otthon, ilyen időben a kutyát sem vernénk ki. Ez bizonyosan így van, de néha feszegetni kell a teljesítményünk és akaratunk határait is.

A 15 km-es táv során ennyi őzlábgombát és galócát még sosem láttunk. Egy tanya mellett elhaladva még a lovak között, fekete szőrű lámát is láttunk. Gyenes Tomi el is magyarázta, hogy nemrég a kábeltévén látta, hogy Ausztráliában a rókák elűzése miatt kezdték a teve rokonát a lovakkal együtt tartani. A Somlyó oldalában a figyelmes szemlélődő még egy nagy, a gombák és a fenyőgyökér kapcsolatából születő boszorkánykört is láthatott.

A szőlőknél az elől lévők pedig megriadó muflonokban gyönyörködhettek. 11 órára már a Nap is megörvendeztetett melengető sugaraival, igazi indián nyár hangulatot teremtve. A célban mindenki megkapta a megérdemelt oklevelét és kitűzőjét, s a szervezők virslivel és teával várták a bátor tekergőket.

S végül, a túrázók névsora, akik közül kiemelném a másodikos Lajkó Johannát, ki panasz és zokszó nélkül teljesítette a távot.

Berla Bence, Szokol Bence, Rajzinger Ádám,Géczi Bettina, Nagy Kristóf, Nagyné Varga Éva, Gyenes Tamás, Gyenes Lászlóné, Kuti Vivien, Morvai Kitti, Csorba Norbert, Teréki Dominik, Farkas Dániel, Kmetty Henriett, Weisinger Norbert, Weisinger Richárd, Benke Sándor, Lajkó Máté, Lajkó Johanna, Lajkó Teodóra, Lajkó Zoltán, Erdélyi Katalin, Sára Péter, Koncz Lívia.

Kis Gábor túravezető