Naptár

Immáron második alkalommal került megrendezésre a Nyári Napközis tábor. A tábornak ismét a Park úti általános iskola adott otthont. Az első nap az ismerkedéssel telt, és a zárónapon bemutatásra kerülő vásári előadás szereposztása is megtörtént.

Kedd a kézművesség jegyében telt. A gyermekek a zárónapra készítették el többek között a szülőknek és a támogatóknak szóló meghívókat. Lehetett még gyöngyöt fűzni, üvegfestéssel is gyönyörű munkák születtek. A zárónap kellékeit is ezen a napon készítettük el, ezzel is szemléltettük a vásári hangulatot.

Szerdai nap érkeztek a rendőr nénik, akik megengedték, hogy a gyermekek beülhessenek a rendőrautóba és a szirénát, valamint a villogófényt is kipróbálhassák. Közben ügyességi kerékpáros pálya készült, amelyen a gyermekek végig mentek és helyezéseket értek el, a hibapontok és az idő függvényében. Közlekedési tesztlap kitöltésére is lehetőség volt, s akik vállalkoztak apró ajándékokat kaptak. Délután a turai Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonult ki az iskola udvarára. Táborozóink megtanulhatták, mit kell tenni tűz esetén, kit kell értesíteni, mit kell közölni. Megnézhették a tűzoltó autót, s láthatták, hogy baleset esetén a járműbe szorult sérülteket milyen eszközökkel és hogyan szabadítják ki. Itt is volt ügyességi játék: a tömlőgurítás, és a tűzoltó fecskendőt is kipróbálhatták a gyermekek. A tűzoltók bemutatója után a kalandpályát vehették birtokba a merész vállalkozók, három pályát lehetett kipróbálni (pókháló, egyensúly, csúszó pálya).Biztosító kötél, védősisak és tapasztalt személyzet vigyázott a gyermekek biztonságára.

A negyedik napon a Jászberényi Állat- és Növénykertbe kirándultunk, ahol sok háziállatot és vadállatot csodálhattunk meg. Voltak itt oroszlánok, páviánok, szurikáták , a kifutónál vidrák, különböző egzotikus és hazai, réti madarak. A medvék , a majmok, a mosómedvék, valamint a pelikán etetését is láttuk testközelről. Majd a Pótkerék Csárdában csillapíthattuk éhségünket.

Az utolsó napon sem unatkoztunk. Délelőtt akadályversenyen mérkőzött meg a két csapat, s izgatottan vártuk a délutánt.A szülőket és a meghívott vendégeket invitáltuk a vásári kavalkádra. A gyerekekkel minden nap próbáltunk, hogy jól sikerüljön a rövidke, de annál tartalmasabb műsor, melyben mindenki szerepelt. A délután hátralévő részében Activity-t játszottunk, jókat derültünk az előadókon, akik ötletesen mutogatták el a szólásokat, közmondásokat. A záró körben mindenki elmondhatta, hogyan érezte magát az egy hét alatt, mi volt a legkedvesebb számára.

Köszönjük a segítők munkáját, akik gondoskodtak róla, hogy legyen tízórai, és az uzsonna is asztalra kerüljön. A mindennapi meleg ebédet a Tamás Vendéglő (Gólya Ágnes) biztosította részünkre. Köszönet illeti a támogatókat, akik nélkül nem lehetett volna ilyen gazdag élményekkel teli ez az öt nap.

Minden kedves támogatónknak köszönjük a felajánlást és a sok segítséget!

Bízunk abban, hogy jövőre is megrendezésre kerülhet a Nyári Napközis Tábor.

Támogatóink

Állateledel

Aqua Fontis Patika

Bangó Józsefné élelmiszerbolt

Cégklinika 2 Ezer Mester

Demény Zsolt

Grafit Papír Írószer /Diós István/

Domoszlai Pékség

Füstös Gábor

Kistérségi Gondozási Központ

Géczi István

Harmónia bútorbolt

Hevesy György Általános Iskola

H&T Pékség

Juhász Sándorné /kakasos nyalóka, olvasó/

Kabai Róbert /Jászberény/

Katolikus Karitasz

Tóthné Klippán Hedvig

Krisztina és Társa

Lakástextil / Zséli Erzsébet/

Maros Tüzép

Napraforgó Fotókör

Optika / Hatalyák Jánosné/

Piactéri játékbolt

Polgármesteri Hivatal

Pótkerék Csárda

Pusztai 100Ft-os bolt

Sportland

Swing kisáruház

Tamás Vendéglő

Tulipán bútorbolt

Turai L&L Kft /Kötélpálya/

Virgancz festékbolt

Külön köszönet:

Aszódi Rendőrörs - Hajdú Henrietta

Gödöllői Rendőrkapitányság közlekedési osztálya

Baranyi Andrásné /Erzsike néninek/ mindennapi tízórai és uzsonnakészítésért

Erdélyi Ági néninek önzetlen, áldozatos munkájáért

Erdélyi Gábornénak segítő munkájáért

Füstös Gábornak és csapatának a kötélpálya létrehozásáért

Gólya Ági néninek és csapatának, aki a finom ebédet biztosította minden nap

Géczi Istvánnak a jászberényi kirándulás megvalósulásáért

Hegedűs Józsefnének az áldozatos munkájáért

Tóth Ilonka néninek segítő munkájáért

Turai Önkéntes Tűzoltóknak a tűzoltó bemutatóért

Veresné Tar Erikának az akadályverseny lebonyolításáért

Rácz Jánosné

táborvezető és táborszervező